Jag har inte städat mitt datorbord på särskilt länge. Okej, väldigt länge. Jag har liksom en smal bana fram till tangentbordet där jag kan vila armarna, varenda annan millimiter är belamrat med papper, skrivare, ett extra tangentbord till min server, skräp, lite mer skräp och en toalettpappersrulle. Och är det där ett knäckebrödspaket? *kisar*

Inte riktigt säker på när toapappersrullen hamnade på bordet, kanske förra gången jag var förkyld? Men å andra sidan var den behändig nyss, när jag råkade hälla yoghurt över tangentbord och musmatta. Dvs, själva E4:an som är “fri” på bordet täcktes av syntetisk smaksatt persiko drickyoghurt. Ska bli intressant och se om mitt tangentbord klarar av det.

Skulle bara skaka flaskan, och hade glömt bort att jag redan öppnat den. Jäkligt klantigt. Enligt en kamrat till mig (trevligt när en sådan här sak är edukerande) är “yoghurt i tangentbordet” en omskrivning för något annat. Ett uttryck som tydligen är vanligt bland snubbar…

När något sådant händer, blir jag påmind om hur förskräckligt hög ribba jag har innan jag tar tag i saker och börjar städa. Visserligen har jag torkat av all yoghurt, och till och med använt lite rengöringsmedel för att få bort eventuella fläckar – men jag har av någon anledning ingen motivation att städa bort resten av skiten som belamrar bordet.

Grejen är att när jag väl tar tag i saker och ting, så är det inte helt tråkigt. Och framför allt är jag redigt nöjd efteråt, och tänker varje gång “nu ska jag hålla efter”.

Nä, jag tror jag står ut en vecka till…

Och det är inte helt fel att få gå och handla lite nya prylar – musmatta och tangentbord! *gnuggar händerna* Undrar om jag kommer att orka slänga det gamla..?

Andra bloggar om: , , ,