Intressant att se hur storföretag nu ägnar sig med liv och lust åt det de betalar dyra försäkringar för att slippa själva. “Okynnesstämningar”, som jag kallar det, är inget nytt fenomen. Och allt kan man gömma i ett slags riddar-aktigt sken av att vilja beskydda artister… Viacom stämmer YouTube.

För dom flesta av oss som är lite insatta är det inte något nytt att de stora drakarna hittat på nya fiffiga sätt att klämma fram lite extrakulor. Danskarna, till exempel, har ju satt i system att skicka hotbrev till folk och på det viset dra in en massa pengar mot löfte om att inte dra personen i fråga inför rätta. I USA har de heller inget emot att rättsväsendet skippas helt, till förmån för sanktionerad utpressning. Antipiratbyrån har snackat sig varma om att få den möjligheten här i Sverige också.

Härliga huligan-metoder, som såklart måste anpassas till lite mer storskaliga varianter. Ska bli intressant att se hur det hela förlöper sig, när de nu tar sig an att försöka klämma fram mjölkpengar ur en unge som är nästa lika stor som de själva.

Andra bloggar om: , ,