Jag är lite känd i min bekantskapskrets som “hon som i och för sig kan räkna, men gör något fel ändå”. Till exempel skulle jag bjuda en kollega på lunch – lunchen kostade 68 spänn, och jag slänger upp 34 spänn utan att tveka på disken. Min kollega var tvungen att peta lite på mig innan femöringen ramlade ner, och jag fick “tänka om”. Mitt matematiska liv är gödslat av sådana exempel.

Det har gjort att jag alltid tvivlat på att jag ens är särskilt logisk emellanåt, eftersom jag av någon anledning saknar den matematiska talangen – har fått för mig att matematik är det ultimata språket för logik. Jag har i och för sig aldrig saknat den talangen – klarar mig bra med associationer som inte verkar vara av den här världen, så länge jag landar på rätt svar. Så småningom. Tror att andra kanske upplever det som störande att det är svårt att hänga med i mina tankebanor, dock. Men man kan inte göra om sig sådär skitmycket, i livet, det är bara att göra det bästa av det man har! :D

Matte är sexigt, lite mystiskt, nästan övernaturligt för en sådan som jag. Jag kollar gärna in filmer som har ett matematiskt tema och tycker att de är hur läckra som helst. (Kan rekommendera Pi för de av er som missat den.) I SvD går det att läsa om ett “udda matematiskt begrepp som är kartlagt” och jag kastar mig över den med förtjusning. Jag svär – jag hade ett förväntansfullt leende på läpparna innan jag ens hunnit klicka på länken. Jag har absolut inte en jäkla aning om vad det innebär, eller ens vad det ska vara bra för – men djupt imponerad är jag. Och är inte det där mönstret väldans häftigt? :D

Andra bloggar om: , , ,