Av någon anledning blev det mycket funderingar kring droger igår. Dels för att det publicerats rön om att cigaretter och alkohol är farligare än cannabis, och dels för att jag råkade hamna framför Bullshit, på sexan – där ganska rejäla tänkvärda rallarsvingar delades ut mot “kriget mot droger” som tuggar i sig en hel del pengar i USA.

Jag får nog lov att anse mig vara drogliberal. Det är i alla fall det enda ordet jag hört som på sätt och vis stöder min uppfattning om hur farliga droger är eller inte. Alkolhol och tobak tar massor av liv – men de är lagliga. Cannabis har inte tagit ett enda liv i historien – och är olagligt. Ingen har någonsin överdoserat på det och dött som följd. Det är svårt att svälja varför det ena säljs lagligt över disk och det andra klassas som farlig drog. Det har alltid varit ett problem för mig, att alkohol som förstör så många liv på något vis är acceptabelt i jämförelse med marijuana.

Jag skulle inte ens komma på tanken att föreslå att förbjuda tobak och alkohol – men frågan måste ställas på något vis: Varför kan inte cannabis vara legalt när nu alkohol och tobak är det?

Andra bloggar om: , , , , ,