Jag har nog under större delen av mitt vuxna liv förutsatt att män egentligen inte är så nogräknade, så länge de kommer till. Kanske en fördom, men har varit en ganska stadig grund för mitt självförtroende när det gäller män. Att förändra sig för att förföra, har kanske meriter – men är inte nödvändigt helt enkelt.

Av någon anledning drogs det igång en diskussion på ett internationellt community jag hängde på för några år sedan, om hur äckligt det var med könshår. Förvånat läste jag hur den ena efter den andra upplevde hår på musen som äckligt och rent av ohygieniskt. Jag riskerar att bli kallad antiamerikan, men de flesta var amerikaner som av någon anledning upplyft en fobi till en för dom “hälsosam” livsstil och jag märkte att det var en åsikt som spred sig även hit till gamla Svedala. Ska sägas att inte alla amerikaner hemfaller åt detta, såklart, men i pornografiska kretsar anses hår på musen vara kinky.

Det är inte som om det är något fel på de som föredrar att raka sig – men varför var/är det så vanligt förekommande att folk hojtar om att det är fel att INTE raka sig? Nu verkar trenden vända, vilket jag tycker är bra. Även om kanske inte modet har gått till att skaffa sig helskägg, så känns det som att medierna inte längre försöker pracka på en bild av hårets vara eller icke vara (och var…) längre med samma styrka.

Det kan ju inte rimligtvis vara okvinnligt med hår på könet, med tanke på att en kvinna så att säga ska ha hår där. Som min syrra sa en gång, och som fastnade – barn är hårlösa, inte kvinnor. En annan variant av fobi som är nog så smittsam.

Man kan kanske förvänta sig att en man som syns i tidningar och på film, i egenskap att vara snygg ska ha viss standard. Vem som bestämmer den standarden är lite av ett mysterium, men jag kan väl acceptera det någonstans. Men att möta någon, har väldigt lite att göra med den bilden – det är något annat som händer, man möts helt enkelt. En blick, kanske något kemiskt, eller kanske rent av bara att jag råkar ha ägglossning och är lite extra pilsk just då och där. Om snubben inte prickar in listan för vad medier anser vara gångbart, är helt orelevant, inklusive om han råkar ha hår på axlarna eller inte. Jag förutsätter att en man generellt sett fungerar likdant.

Hår på musen är fin-fint, utan hår funkar lika bra – är det verkligen sådär skitmånga som slaknar vid åsynen av det ena eller andra? Det tror inte jag. Lägg inte så förbannat stora värderingar på det som skrivs i media, slappna av och ha kul, vettja!

Men nog skulle jag vilja bli av med skäggstråna på hakan… *kålsupare*

Andra bloggar om: , , , , ,