Snubbarna som loggade in på (s) server skulle naturligtvis ha låtit bli. Men tillgång fanns, och jag kan inte låta bli att undra hur det var så lätt att få tillgång till servern från första början… Lite snuskigt dessutom att (s) verkade vara medvetna om det en längre tid och lät dem fortsätta.

Jag drar såklart paralleller till riksdagens övervakningsiver. Hur i jösse namn ska de kunna låta bli att okynneslyssna där tillfälle ges? Och hur tusan ska de kunna garantera trygghet när de inte kan hålla sina egna servrar fria från intrång? Både kunskap och moral är i skriande behov av förstärkning, och dessa är människor som satt sig själva att förespråka generell avlyssning av svenskarna.

På torsdag är det en offentlig hearing om FRA-förslaget, och jag hade gärna varit där vore det inte för att jag måste vara någon annanstans. Ta er dit alla som kan. Visa att detta är något som engagerar.

Sossarna hade väl “rent mjöl i påsen”, får man anta – men ville nog inte ha obehöriga som sniffade runt för det. Så nu kan vi väl ta det argumentet och slänga det åt helvete, en gång för alla. Alla kakorna som det där rena mjölet är grund för, är helt enkelt för frestande för den sötsugne.

Det må vara hur komplicerade tankegångar som helst som ligger som grund för resonemanget att integritet och rättssäkerhet kan bekosta övervakning och brottsbekämpning – men det spelar ingen roll. Människor är människor, och det finns helt enkelt inte någon som klarar av den här sortens ansvar.

Jag måste nästan tacka grabbarna i fp som visade detta så tydligt för oss alla, och ett hedersomnämnande till (s) som inte vet bättre än att ha en läckande server. Tack för att ni visar precis hur illa rustade ni politiker är för att hantera avlyssning.

Andra bloggar om: , , , , ,