Jag önskar att den digitala funktionen ctrl-z fanns på riktigt. Som när jag glömde bort varför jag inte använt ett specifikt par trosor på länge – och blir påmind varför, när de skaver hela dan. Eller när man var så jäkla dum att man klev upp på morgonen, när hela dan utvecklade sig till ett riktigt lågvattenmärke. Ctrl-zzzzzzzzzzzzzzzzzz…. Damen som gick framför mig på trottoaren tidigare ikväll önskade bergis att hon kunde köra en ctrl-z, efter att när hon lite nonchalant sådär tittade åt sidan, gick rakt in i en stolpe. Ctrl-z är alldeles för bra att ha för att bara få finnas på datorer.

Eller ctrl-x… Kunde man inte få ha “ett i minne” tills man vet med säkerhet att man tagit rätt beslut, valt rätt väg – eller sett sig för ordentligt. Pinsam ofrivillig rap på bussen? Ctrl-x.

Ctrl-c/ctrl-v borde användas mindre, faktiskt. Åtminstone när man exempelvis ser de senaste filmerna av George Lucas… :P Ett överdrivet användande av ctrl-c/ctrl-v syns hela tiden för övrigt, vart man än går. Samma kostymer, kläder, svajjiga luggar, samtalsämnen… Den funktionen har av någon anledning inte haft några problem att klara övergången till analogt tillstånd.

I nödfall, så borde man nog få tillgång till Esc-knappen emellanåt dessutom. På dålig date? Tryck Esc.

Andra bloggar om: , , , , , ,