När mina kompisar vill dra med mig ut på stan för att shoppa, stönar jag. Jag avskyr att gå runt och glo på kläder, och tycker det är dötråkigt. När jag behöver något, så vet jag oftast vad jag vill ha i förkant – jag går dit jag vet att det finns, plockar ut det jag behöver, provar, betalar och går hem. Ibland provar jag inte ens. För att inte tala om när man ska gå och köpa skor… *gnisslar tänder* (Kan i och för sig ha med att göra att mina fötter är formade likt Kajsa Ankas. Breda och korta. Och nej, Disney har inte nischat in skomarknaden med modeller för den fotformen – kanske enda marknaden de låtit bli?)

Det har gjort att jag alltid setts som den som inte gillar att shoppa. Och egentligen är det fel…

Jag ÄLSKAR att shoppa. Jag går loss totalt på Claes Ohlsson till exempel. För att inte tala om inredningsaffärer, hobbyaffärer, Bauhaus och Ikea. Inte för att jag är typen som drar fram borren när något behöver göras (det brukar ta sin lilla tid innan jag kommer mig för) – men jag HAR en borr i alla fall! :D

Elektronikbutiker… men alltså… finns det något mysigare än att gå runt på elgiganten, eller dylikt? Alla dessa fantastiska elektroniska leksaker, som enbart är till för att sätta guldkant på tillvaron.

I går besökte jag Sveriges bästa serietidningsaffär – Staffars Serier. Det kostade lite, men jag är nu en lycklig ägare av hela kollektionen av Preacher, de första numren av senaste Castle Awaiting-serien, samlingsalbum för Girl Genius och en seriebok som heter Fables. Staffan och Staffar behöver i princip bara stoppa något i händerna på mig, så rinner snålvattnet till, jag får gåshud och bara MÅSTE ha det. Dessvärre sa plånboken ifrån, och jag var tvungen att hoppa över ett album som Kyle Baker tecknat och inte var uselt den här gången…

När man snackar shopping, så är det faktiskt inte kläder man behöver köpa för att få den där härliga känslan som bara införskaffande av något nytt kan skapa. Faktum är att kläder är lite för mycket bruksvara, lite för lite lyx och guldkant, för att jag ska få en kick av det. Serietidningar, elektroniska pryttlar, böcker, filmer… allt sådant är enbart till för att göra livet bättre och spännande. Iofs kan det blir lite VÄL spännande när man köper ny dator och inget fungerar, men ruset av inköpet brukar hjälpa en att komma över sådana trösklar. ;-)

Näh, dags för lite chokladpraliner och Fables, tror jag… *surfar på köpruset*

Andra bloggar om: , , , , , ,