Man kan ha jättemycket roligt med science-fiction i vardagen. En bekant berättade att fjärrkontrollen hemma hette minsann “tricorder” och vem har inte velat “beama” sig någon annanstans emellanåt?

Jag är övertygad om att jag har någon form av kvantfluktuation som pågår i duschen. Jag går in, duschar i fem minuter – och när jag kliver ut så har en hel timma passerat. Det är dessutom rätt svårt att förklara hur jag får ner så mycket i min svarta väska. Det svarta hålet, som den kärleksfullt kallas för.

Alla borde veta vid det här laget, att när något helt enkelt inte kan hittas (till exempel så vet jag fortfarande inte var min DVD med Kill Bill tog ivägen) så är den säkert någonstans i ett parallellt universum och skapar huvudbry där. Tillsammans med några ton udda strumpor och mina papper från banken som jag behövde dubbelkolla till deklarationen.

Förr var det vättar och troll som skapade oreda – nu är det sci-fi som får stå för ursäkterna.

Andra bloggar om: , , , , ,