Eric Idle måste ha snubblat på några kokosnötter och slagit sig. Tydligen är han förbannad över att ett skämt från “The Holy Grail” återanvänts. Stor komik utan att vara menad som sådan, helt klart, speciellt med tanke på att John Cleese är med och ger röst åt en av karaktärerna i den tredje filmen om Shrek. De av oss som älskar Monty Python-filmerna minns scenen med kokosnötterna, tillsammans med en uppsjö andra scener som jag skrattar högt åt bara jag tänker på dem… (NIII!) :D

Så kallade “hommage” till gamla filmer görs hela tiden. Vet inte hur många gånger man sett någon stå framför en spegel och säga “are you talking to me!?” för att tippa på hatten åt en av de största filmerna någonsin, Taxi Driver. Om det framställs parodiskt eller med ett visst allvar, spelar verkligen ingen roll. Alla vet var det kommer ifrån, och vet man det inte – vad har det för betydelse? Shrek-filmerna är smockfulla med filmiska referenser av den här typen och om det är det första och enda man “snott” från Monty Python är det nästan synd och skam. De brittiska komikerna förtjänar massor av “plagiarism”, om man ser det för vad det faktiskt är – ett sätt att visa uppskattning och introducera nya generationer till det fantastiska arv Monty Python-gänget lämnat efter sig.

Tycker det är pinsamt att Eric Idle gör ett sånt här utspel och kan inte låta bli att undra om det hela ändå inte är ett enda stort skämt. Han är för övrigt upphovsman till “Always Look on the Bright Side of Life”

Kommer att humma på den där härliga sången hela kvällen nu… Undrar om Idle kommer att lacka ur på det? :D

//uppdatering// Jag blev just informerad om att Eric Idle själv spelar en av röstrollerna, Merlin, i Shrek… kanske han inte pensionssparat så mycket som han borde? // Tack Magnus, snodde till och med skämtet! ;)

Andra bloggar intressant om: , , , , , , , , , , ,