På söndag den 3 juni, blir det demonstration anordnat av Piratpartiet, tillsammans med Grön Ungdom, Liberala Ungdomsförbundet, Ung Pirat och Ung Vänster. Detta tar plats både i Stockholm på Mynttorget kl 15.00 och i Lund på Stortorget kl 14.00. Bland andra kommer Rickard Falkvinge från Piratpartiet, Tobias Andersson från Piratbyrån och Johanna Nylander att tala.

Manifestationen om Medborgarrespekt kommer att behandla det faktum att ett år nu gått sedan razzian på The Pirate Bay, vars pressrelease du kan hitta här, samt att samhället översvämmas av nya lagar med integritetskränkande åtgärder.

Från flyern som delas ut för ändamålet:

——————

Nu på söndag har det gått lite drygt ett år sedan 50 poliser klampade in hos The Pirate Bays internetleverantör. Polisen beslagtog många servrar varav de flesta inte ens tillhörde The Pirate Bay, utan helt andra företag och organisationer som råkade finnas i samma serverhall. Ett år efter razzian har inte åklagare Håkan Roswall hunnit komma med en enda åtalspunkt. Istället har han begärt mer tid för att undersöka och utreda. Många av de drabbade företagen har inte heller ännu fått tillbaks sina servrar. Det tycker vi är skandal!

Men frågan är mycket större än några beslagtagna servrar. Razzian är ett led i ett större mönster av bristande respekt som politiker och rättsväsende visar för sina medborgare. På årsdagen av demonstrationerna som följde efter razzian, demonstrerar vi därför igen – inte bara mot den förhalning som sker och skett i Pirate Bay-ärendet, utan även mot de respektlösa massövervakningsförslag som politiker lagt fram.

Vi kräver att politikerna ska låta bli att snoka i våra privatliv om vi inte är misstänkta för grova brott! Vi har ingen anledning att acceptera några andra intrång i den personliga integriteten.

Vi kräver att politikerna ska sluta upp med att försöka få igenom kontroversiella förslag genom att undvika debatt.

Vi kräver att alla förslag om integritetskränkande övervakning som är på gång skjuts upp! Vi måste ha en övergripande debatt om vilket slags samhälle vi vill ha – det ska inte bestämmas ovanifrån i det dolda.

—————–

Andra bloggar intressant om: , , , , , , , , , , , , ,