De som ligger bakom är Bok & Bibliotek i Norden har skapat en sida kallad Ny Bokstav. Jag blev alldeles förälskad. Den är vacker, enkel, lite finurlig… och den tillåter dessutom interaktion – du kan själv designa en bokstav, berätta vad den ska användas till och spara den på siten. Du kan dessutom titta på vad andra har skapat – det finns en massa nya bokstäver att välja mellan, och ibland med oväntat användbara motiveringar till varför den nya bokstaven skapats.

Jag kan inte påstå att jag någonsin upplevt ett behov av ytterligare bokstäver i alfabetet – men skapade en ändå, och skänker den till de som behöver det.

Dessvärre kan jag inte hitta några uppgifter om vem som designat sidan och kommit på upplägget, om någon besökare här vet, så posta gärna och berätta.

Ny Bokstav blev som en liten harmonisk ö mitt i allt stressat cyberbrus, och jag kan rekommendera en liten meditativ stund där. Varför inte gnugga kreativiteten lite granna när du ändå är där.

Andra bloggar om: , , , , , ,