Min förkylning har börjat lägga sig – men jösses vad den slog hårt. Allt det där minglandet man hör talas om är mindre kul när man rödögd och rödnäst nyser och kraxar och försöker se lite lagom social ut, så det har inte blivit så mycket av det för mig. Dagen till ära tänker jag helt enkelt bara slappa och glida omkring – njuta av att jag kan andas genom näsan, och kanske skylla på förkylning och ta en wirre eller två. Kanske, kanske förkovrar jag mig på ett seminarie lite senare, får se – tror att det blir slappardag idag, och med det lite menlöst mingel rentav.

Jag delar lägenhet med två tjejer från Ung Pirat – de är ett par bubblande härliga brudar i 16-17-årsåldern, och jag blir påmind om den där ändlösa härliga energi och livsglädje man hade gratis som tonåring! Lägenheten ligger precis bredvid Domkyrkan, nära Stora Torget i Visby. Jag kan meddela att klocktornet slår varje hel och halv timma dygnet runt, förresten… Vår tvårummare har en fantastisk trädgård, och vi är helt på det klara med varför just den var på bilden när lägenheten annonserades ut.

Det är egentligen inget fel på lägenheten – den är lite unken, men kan bero på detta FÖRBANNADE regnande som höll på de första tre dagarna, och senast drog igång inatt igen. Den fantastiska vildvuxna trädgården innehåller allsköns småkryp, som såklart gärna smiter in i vår boning lite när som helst. Lyckligtvis delade någon ut gratis flugsmällare, så vi studsar nu ohämmat runt och leker Bruce med malar, mygg och konstiga små gröna maskar.

Vi har alla tre lite tvångstankar varje gång vi ska duscha – det är nämligen förenat med en ganska omfattande bruksanvisning. Det viktigaste av allt dock, är att se till att duscha åt “rätt håll” (lätt böjd under snedtaket) så att inget vatten hamnar på trätröskeln. Den riskerar att tjockna så man blir inlåst annars.

Förutom enstaka slagsmål om vems tur det är att ta bort smulorna på köksbänken har det fungerat bra att dela lägenhet. Trots att jag legat däckat stor del av tiden och snorat. Mina snarkningar har inte varit SÅ farliga, har de sagt – de är jättesöta som sagt, mina rumskamrater.

Det var ett tag sedan jag hängde i Visby – brukade spendera ett par veckor varje sommar här, eftersom jag har släkt här. Jag hade glömt bort alla backarna… men det mesta är sig likt och det tog tre minuter innan man fick aha-upplevelse genom vrickad fot på kullerstenarna. Burmeister (mitt gamla stamhak) tronar fortfarande nere på Strandgatan, men nu är det tydligen Markoolio som äger stället. Magasin tre har slagit igen, noterade jag, lite trist.

Det vimlar av “kändisar” såklart, när man promenerar omkring. Lantis som jag är i själ och hjärta gör att jag måste mota reflexen att hejja så där som man gör när man ser någon man känner igen. Höjdare just nu förresten, vore om man kunde springa på någon ur regeringen och fråga om de VILL att piratpartiet ska komma in i riksdagen. Men tanke på beslut tagna på sistone, skulle man kunna tro att det är hög prioritet för dem i alla fall…

Andra bloggar om: , , ,