Dopar inte alla framgångsrika idrottsmänniskor sig någon gång? För att kunna konkurrera så måste det väl till en hel del smarta manipulationer av kroppen, medelst kemiska preparat.

Det är en inbyggd motsättning – alla rekorden som ska tas så att man kan sälja några fler skor, sälja ut platserna på idrottsarenan osv. Vi ingår alla i motiveringen till doping eftersom det är väldigt mycket business inblandat i idrotten. Men vi gillar inte när de gör det – trots att själva idrottskarusellen nästan tvingar fram doping.

Det är säkert provokativt att föreslå att doping blir legalt i idrottssammanhang. Men jag kan inte låta bli att kasta ut frågan till alla er därute som kan något om detta. Kan man inte legalisera doping?

Det jag skulle kunna tänka mig talar emot det är att idrottare utsätter sig för livsfara genom att pumpa i sig droger som gör gud vet vad med kroppen. Men å andra sidan görs det redan nu. Så om det var tydligt vad folk använde och kontrolleras av hälsovård osv, skulle kanske det skumma i hanteringen kunna sopas under mattan, åtminstone vid en rent ytlig betraktelse.

Det upplevs som fusk att någon optimerar kroppen med kemiska preparat, och det är väl inte helt utan anledning. Men är det inte lite fuskigt att tvinga idrottsmänniskor att prestera övermänskliga insatser i underhållningssyfte också?

Som man får intryck nu, så är det de som lyckas dölja dopingen bäst som blir mest framgångsrika. Det är väl ett tävlingsmoment som känns onödigt. Jag upplever det som att något måste ge vika – antingen motståndet mot doping eller hur hela idrottsvärlden är uppbyggd för att kunna undvika att det händer.

Som inte särskilt insatt i idrottsfrågor kanske jag är ute och cyklar, så jag välkomnar alla som kan utbilda mig i frågan, eftersom detta väckte min nyfikenhet, fick mig att inse att jag har rätt mycket fördomar om idrottsinsatserna och dessutom fick mig att lägga till en kategori som jag aldrig trott att jag skulle behöva! ;-)

Andra bloggar om: , , , , ,