Amnesty har alltid framstått som en ledfyr mot orättvisor i världen och det är med sorg i hjärtat jag beslutat mig för att ta bort den lilla länken “irrepressible fragments” från min blogg efter att ha läst brevet till pedofil.se från organisationen.

Amnesty är för mig en organisation som behövs och vars arbete är oerhört viktigt. Man kan kanske tycka att de har en rättighet att välja själva var de vill synas. Kanske måste man respektera det. Kanske är jag överkänslig.

Men som jag skrivit tidigare – jag avskyr att behöva välja mellan pedofili och fascism och känner att jag måste stå för mitt val. Det blir en princip att visa att jag inte accepterar att man subjektivt skapar fiender och mardrömmen vore att Amnesty skulle användas som slagträ och motivation till ytterligare inskränkningar i vår yttrandefrihet genom sitt agerande – så någon form av protest känns nödvändig.

Det måste sägas om och om igen, inskränkningar i yttrandefriheten drabbar ALLA. Börjar man tafsa på den i en ända, så repar det upp sig hela vägen.

På olika sätt har kampen för den ena människans rättighet utvecklats till att hota den andras.

Kanhända har Amnesty fallit offer för felaktig information, precis som vilken annan människa som helst kan göra dessa dagar. Kanske de tror att siten är olaglig på något vis. Kanske är allt ett enormt misstag. Jag hoppas det.

Andra bloggar om: , , , , , ,