Inspirerad av Tommys tips om gratissiter (missa inte hans tips om gratis typsnitt heller), tänkte jag samla ihop lite godbitar som några av er kanske missat.

Eftersom jag är nörd i själ och hjärta (kanske inte tekniskt kunnig, men i alla fall) så måste jag pusha för fan-fictionen IMPS. Det är glada fans av Star Wars som gjort denna parodi hemma i kammaren. Det handlar om stormtroopers vardag – och har samma upplägg som “Cops” – ni vet “bad boys, bad boys, whatcha gonna do”. Det är jätteroligt, och ovanligt bra gjort för att vara ett vardagsrumsprojekt. Avsnitt 1 kan du hitta här – och avsnitt 2 är tydligen på gång.

Baen Free Library är en kanonschysst plats att hitta engelskspråkiga sci-fi-böcker på:

Baen Books is now making available — for free — a number of its titles in electronic format. We’re calling it the Baen Free Library. Anyone who wishes can read these titles online — no conditions, no strings attached. (Later we may ask for an extremely simple, name & email only, registration. ) Or, if you prefer, you can download the books in one of several formats. Again, with no conditions or strings attached. (URLs to sites which offer the readers for these format are also listed. )

Slutligen vill jag tipsa om A+ Freeware där man kan hitta en uppsjö av olika applikationer som inte kostar något. Bland annat kan jag rekommendera DVD Shrink om du som jag behöver göra kopior på dina DVD-filmer för att minska slitage (inte minst användbart när polare vill låna en film). Det finns garanterat något du inte visste att du behövde på den siten… :D

Lämna gärna fler tips på saker som är gratis online i kommentarerna!

Andra bloggar om: , , , , , ,