Läser i svenskan om bönderna som gräver upp värdefull konjak ur åkern(!). Trots att flaskorna är värda en massa pengar, väljer de att dricka upp det och kallar det “guds nektar”. Ur ett kapitalistiskt perspektiv är det helgerån, men ur ett livsnjutarperspektiv – wow! Kan inte låta bli att bli lite avundsjuk på inställningen.

Ett annat njutningsfullt inlägg som jag kan skriva under på är Chi An Gramfors krönika om sin variant av porrsurfning. Jag kommer ihåg när min farbror ryckte en Claes Ohlsson-katalog ur händerna på mig, kallade det för pornografi, och sedan satte sig någon timme för att nagelfara alla sidorna i den. Det är sannerligen snuskigt mysigt att ögonshoppa!

Håll med om att glass sätter guldkant på tillvaron – det var länge sedan jag köpte “lågprisglass”, det som vi på jobbet kallar abf-glass. Nä, det får lov att vara Hägen-Dazs, Ben & Jerry, Lejonet & Björnen… det finns flera lite dyrare varianter men jösses… (skriver upp glass på inköpslistan). Fast nog sjutton glider det med ett paket piggelin hem emellanåt! Jag önskar jag var lite mer hemtam i köket, då skulle jag ge mig i kast med Jens Linders frysta frestelser. Text och bilder är nästan plågsamt sköna.

Om inte istället-för-prylarna för sensualitet och njutningar i livet duger – så kan man på Expressen läsa sig till hur man älskar sig 10 år yngre. Det är ju roligt att något som man tycker om har så trevliga biverkningar! ;-)

Eftersom vädret är uselt och det är måndag blir det nog skumbad idag sen ska jag nog inhandla lite snittblommor. Kanske ska jag slå till på en Ben & Jerry Cherry Garcia också. Ikväll blir det nog en film eller så, tillsammans med lite laphroig kanske, sen ska jag nog läsa ut en deckare under filten på soffan. Här ska njutas!

Andra bloggar om: , , , , , ,