Okej – jag har just nu inget att tillägga till den utmärkta artikeln i SvD även om det finns ett par trådar jag skulle kunna tänka mig att plocka upp om problematiken med att ändra fildelningslagarna så småningom. Jag avhåller mig helt enkelt från att ställa mig på tvållådan som jag brukar göra i ämnet, hoppas jag är förlåten. Nyfikna får gärna klicka på “fildelning” i kategorierna och läsa mina inlägg hittills. Den listan lär fyllas på framöver, dessutom.

Jag tänker istället ta tillfället i akt och besvara den otroliga flirt som faktarutan signalerar.

Den är trots sin utformning kanske lite svårbegriplig för de oinsatta – så det kanske är lika bra att jag tar och förklarar att det är en uppenbar invit för en tät-a-tät med villiga pirater.

Eftersom min blygsamhet förhindrar mig att framstå som den lätta fix jag i själ och hjärta är, (och jag motsätter mig kraftigt alla rykten om att vara en sjöhäxa) så tänkte jag att vi kunde mötas upp förutsättningslöst…?

Jag läser dina rader med andakt och föreställer mig hur du viskar lite smeksamt: “Cam. Piratkopia filmad i biosalongen, ofta med dålig bild- och ljudkvalitet. Ts, telesync. Piratkopia filmad i salong, men ljudet taget från källan. Tc, telecine. Piratkopia direkt från filmrullen” Ja – du har fångat min uppmärksamhet. Men du ger mig ingen tid att behålla fattningen: “Screener. Förhandskopia utskickad i lanseringssyfte, exempelvis inför Oscarsgalan. Dvd-rip. Kopia på hyrd eller såld dvd. Crack. Programsnutt som sätter ett datorspels kopieringsskydd ur funktion.” Och utan att tveka sätter du in stöten och jag är din: “Nuked. Undermålig kopia. Spelet fungerar inte, filmen är dåligt kopierad och så vidare.”

Du hittar mig på de vanliga ställena, jag har inga problem med att seeda och har därför excellent ratio.

Icke insatta får förlåta denna utsvävning. :D För trots att jag inte är man mellan 16-35 så är jag väl förtrogen med det som står i faktarutan, och jag trodde väl aldrig att jag skulle få se något så familjärt men stigmatiserat i en av Sveriges största tidningar. ;-)

Andra bloggar om: