Eftersom Pride är aktuellt, så skrivs det en hel del om homosexualitet just nu – och då temat är idrott så granskas den aspekten. En sak som alltid slår mig varje gång homofobi/homosexualitet diskuteras är: varför är det viktigt att veta vad för slags sexual-etikett någon kan tänkas inneha?

När man funderar på det, börjar det i en vardaglig lite komisk synvinkel. Vet man inte vad vederbörande “är för något”, så kanske man gör bort sig genom att bjuda ut personen i fråga med hopp om lite hångel eller så, och gå på en nit. Jag kan personligen inte annars se varför det skulle vara viktigt att veta om människor jag umgås med till vardags, frivilligt eller ofrivilligt, är homosexuella eller inte. Om det inte är för att man vill veta om man har möjlighet att ha sex med dem någon gång. Jag förespråkar inte garderober, det känns mest bara som om man förespråkar portabla klädstreck när man vill att folk ska vara öppet homosexuella, och det är helt ointressant att se, väl?

Såklart – det är väl inte sådär skitkul att Glenn Hysén slog ner en man efter att ha blivit tafsad på, på någon herrmugg någonstans. Dock känner jag inte samma vibbar som skribenten till debattinlägget på DN gör – att Hysén pga detta bevisligen är homofob. Jag hatar inte män, till exempel, även om jag behövt gå handgripligt till väga ett par gånger för att få någon överförfriskad kåtbock att förstå att en hand i skrevet inte varit välkommet. Det är för vissa kanske lite svårt att avgöra om det var en homofobisk reaktion, eller en “normal” reaktion på någon som gått över gränsen, dock; i sportsammanhang ska man ju uppenbarligen INTE vara bög.

Det är för mig obegripligt varför det ens skulle spela någon roll, någonsin, om man är homosexuell. På Politik, Funderingar och foton skriver Emil om en bögs funderingar i herrduschen efter idrottspasset, som väl liknar de flestas. Med den skillnaden att snubben eventuellt konstaterar att någon har en snygg häck eller så. Det är nog det “värsta” som händer, när man delar utrymme med en homosexuell människa. Att de möjligen tycker att man är en goding eller så.

Homosexualitet smittar inte, det har inte någon effekt på intelligens och det är inte definierande för vad eller vem du är som människa. Jag kan faktiskt förstå om man inte vill vara “bögen” på jobbet eller i idrottslaget – de flesta av oss är väl mer än bara “missionärsställningen om fredagskvällarna med partner av motsatt kön”?

Sitter man och hejar på svenska landslaget i vilket sport som helst, har det ingen som helst betydelse om den som gör mål emellanåt suger kuk. Det enda som är viktigt är att de inte suger på sin sport…

Eftersom jag länkar till en artikel på DN – så uppmuntrar jag för övrigt samtliga läsare som klickat in till min blogg därifrån, att ta sig till Isabella Lunds blogg och läsa också.

Andra bloggar om: , , , , , ,