Liten nyhetsgenomgång á la deep|ed idag!

•••

Ju fler kulturyttringar vi kan tillgodogöra oss, desto bättre

Johanna Nylander skriver i GT om IPRED och jag tyckte det var lite kul att hon liksom jag noterat att trots att Harry Potter fanns online till och med före det officiella släppet – så verkar alla böcker vara utsålda. I tisdags morse nämnde jag förresten att fildelning slagit alla rekord, och nu har det landat i nyhetsrullarna.

Också intressant att läsa är Oscar Swarz inlägg om ryktet att China Mobile eventuellt köper upp EMI. Tanken svindlar – tänk om operatörerna istället för att tvingas ta ansvar för allt som händer online för att intresseorganisationer som antipiratbyrån vill, helt enkelt köper upp musikindustrin?

Missa inte heller en hedersbetygelse värd namnet – The Pirate Bay har för att vörda den store Ingmar Bergman satt ihop en sida där torrents på alla hans filmer är tänkta att finnas tillgängliga. Det är så här det ska gå till, som jag ser det – hans egna ord och verk, inte en massa kringsnack.

•••

Horor – kan tala för sig själva?

Jag flyter lite mitt-emellan alla ytterligheter i sexualpolitiken – att det finns ett antal trasiga människor som utnyttjas i sexindustrin är jag tämligen övertygad om. Och ibland får jag en känsla av att en “lycklig hora” är en bra ursäkt att slippa bry sig, och har därmed viss förståelse för de som vill motarbeta den bilden. Viss förståelse, alltså – “lycklig hora” myt eller inte – att de inte skulle på något vis kunna ha en egen röst eller få framföra egna åsikter är att vara överlägsen på ett sätt som är främmande för mig. Det andas förtryck från antingen hallick eller samhälle, något som väl måste anses onödigt.

Blogge har bemött Adaktussons inlägg i svenskan idag, Isabella likaså. Dessutom har Åsiktstorpeden Micke belyst problemet med DN:s svartlistning av Isabella himla kul med sitt “scoop“.

Är det fler än jag, förresten, som tycker det är lite småfnissigt att jinge och Adaktusson är rörande eniga, i någon fråga över huvud taget? Det är vackert när människor möts på det här viset – man får nästan en tår i ögat!

•••

Andra bloggar om: , , , , , , ,