För ett par veckor sedan såg jag den här trailern för en ännu inte namngiven film. För att beskriva den – en kille ska lämna staden och kamraterna, och till hans ära är det fest som dokumenteras med hemvideokameran. Under festen, dock, så händer något… ett skärande ljud, ljusen blinkar – är det en jordbävning? Festdeltagarna beger sig upp på taket för att se vad som står på. De ser en enorm explosion – bitar från explosionen kommer flygande och i det panikartade tumultet som uppstår får man se huvudet på Frihetsgudinnan landa med ett brak på gatan.

Jag får en känsla av att trailern är skapad enkom som trailer – att scenen inte är med i filmen till slut. Det är nämligen skapligt hemlighetsfull marknadsföring det här – det enda vi får veta är att JJ Abrams står bakom den (ni vet, han som torterar oss med Lost) och att den har premiär den 18 januari nästa år.

Abrams jobbar med allt möjligt som är publikt – till exempel håller han på att göra den senaste Star Trek-filmen (som jag också är lätt löjligt upphetsad över och ser fram emot) – men det går helt enkelt inte att hitta något matnyttigt om den-icke-namngivna filmen, och finns det sanningar så drunknar det i alla spekulationer. Nätet surrar av gissningar och önskedrömmar: Chtulu? Voltron – för att följa upp Transformers? monstret från Lost?

Denna sida har dykt upp – i samband med spekulationerna och även om man ska få intryck av att det är någon okänd som dragit igång den som någon form av fansite, så är det troligen Paramount som gjort det själva för att spä på lite i mystiken. och verkar inte ha något att göra med filmen vid ytlig betraktelse. Den enda officiella sidan som finns, är uppkallad efter datumet som filmen förväntas ha sin premiär och är så där lagom frustrerande intetsägande.

Och jag älskar det!

Just nu känns det helt oväsentligt att en film kanske bygger upp förväntningar i klass med, typ, Star Wars Episode 1 eller något annat älskat, och bombar bara så rejält som det går att göra då.

Det här är skitkul – ibland är faktiskt själva resan mycket mer intressant än målet!

Uppdatering: Det finns en wiki-sida under namnet Cloverfield där all information som dykt upp hittills finns samlad för den som är intresserad.

Andra bloggar om: , , , , , ,