Har läst runt lite på engelskspråkiga siter och hittat lite smått och gott som kanske kan intressera. Temat är internet och både myndigheters och samhällets ofta kantiga inställning till vår cybervärld:

* * *

Snuskgubbar online lyckas inte lura barnen tillnärmelsevis så mycket som man trott

Ett återkommande alarm i media är att internet är farligt för barnen – framför allt när det gäller chatt-siter, eller forum där man umgås socialt. Dels har man varnat för hur mobbing förekommer online, och dels att pedofiler kan lura barn att träffa dem utan att berätta det för sina föräldrar. På ars technica kan man läsa att en undersökning har gjorts där man konstaterat att farorna för barn på internet är överdrivna. Slutsatsen de drar är att kanske har information och varningar om att det kan hända gjort att ungar i allmänhet inte är så lättlurade som man kanske kan tro.

* * *

Hemsidor blir tvingade att spara alla information – om utifall att

I The Register finns en mycket intressant artikel om trenderna att tvinga företagare och siteägare att spara all information om användare som besöker, som går att spara. Bland annat har telefoni-företag i USA fått pengar för att kunna lagra alla trafikuppgifter – om utifall det skulle behövas någon gång. Även om de som driver siten sätter integritet i första rummet, eller till och med använder det som marknadsföring, så får de inte det, enligt de senaste lagändringarna och prejudicerande domslut.

* * *

Brittiska myndigheter förbjuder annonsering i sociala nätverk online

Statliga myndigheter i Storbritannien är numer förbjudna att annonsera på siter som är användargenererade. Dvs, siter som till exempel Facebook. Anledningen är att de inte kan styra över vilket sammanhang deras annonser syns och att det kan skada det statliga varumärket.

* * *

Får man inte sälja sina egna CD-skivor?

En ebay-försäljare har anmält Universal, efter att de anklagat honom för att bryta mot upphovsrätten då han sålt CD-skivor online. Skivor som delats ut i marknadsföringssyfte och inte sålts över disk anser Universal inte får säljas vidare. Det ställer onekligen hela andrahands-marknaden på huvudet…

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,