Egentligen har tillräckligt många skrivit om detta – men jag vill nog sälla mig till kören av de som uppskattar Wahlbeck, och försöka motverka smutskastningen mot honom.

politikerbloggen kunde man läsa “avslöjandet” om att Wahlbeck tvingats av scenen när han stå-uppat för SSU på deras avslutningsmiddag. Att avslöjandet inte höll samma braskande värde som rubriken utlovade, kan man väl kanske ha förståelse för – det gäller ju att locka till sig läsare.

I kommentarerna till artikeln, där ifrågasättande om det överhuvudtaget var en stor och avslöjande nyhet blandade med stöd åt artisten och förklaringar till varför Peter är en så usel komiker – kunde man också läsa hur någon Jens berättade att Wahlbeck blivit tillsagd innan föreställningen vad det var som gällde. Det gjorde att i alla fall jag tolkade hela historien till att Wahlbeck redan innan han klev på scenen överlägset behandlad och misstrodd och kanske tog ut svängarna extra bara därför.

Men nu visar det sig att han själv verkar inte ha varit medveten om denna publikstorm av avsky som redovisats. De flesta professionella komiker som turnerar har oerhört känsliga antenner för om deras material fungerar på publiken eller inte. En egenskap man nog inte kan vara förutan om man ska kunna försörja sig inom det gebitet.

Komikerns egna kommentarer och den oväntade reaktionen att inte fakturera SSU för den misslyckade föreställningen står att läsa om här. I mina ögon ställer det arrangörerna i skamvrån så det stänker om det. Peter Wahlbeck visar ingen som helst attityd till att vara så avskyvärd som presenterats av deltagarna i politikerbloggens rapportering.

Respekt till Wahlbeck.

Respekt till Erik Laakso också, som jag tycker bidrog med den i särklass roligaste och bästa rubriken: SSU Für Alle. För när allt kommer omkring är det humor vi pratar om här. Konsten att kunna skratta åt sig själv är guld värd och traditionen är faktiskt att duktiga komiker pekar på oss och får oss att skratta åt det.

Missa inte att kolla igenom klippen på YouTube, som Wahlbeck själv rekommenderar att vi ska göra. Mitt val blir när han driver med våra fördomar, svenskhet, rikedom och Robert Wells.

Som kontrast, varför inte kolla in en av de värsta sågningar av medlem ur publik utförd av komikern Kevin Smith som någonsin fångats på film (hittat via Staffars Serier) – notera att snubben som får utstå häcklet faktiskt ser rätt glad ut.

Uppdatering: Hade tänkt att ha filmerna inbäddade, men verkar inte som om det gick utan att massor av saker gick sönder i bloggen – så det fick bli länkar till filmsnuttarna istället. Ni orkar säkert klicka en gång till! ;-)

Andra bloggar om: , , , , , ,