Jag gav mig på en relativt enkel uppgift – om än välbehövlig – att städa bland mina bokmärken. Att jag mitt i en dammsugning kan hitta en serietidning under sängen (som jag saknat) och sätta mig och läsa den istället för att dammsuga klart, är kanske inte så konstigt. Så det är väl inte helt oväntat att samma syndrom inträffade när jag började kasta och sortera bokmärken…

Det gömde sig en hel del skit i de första foldrarna – sedan ramlade jag över en påbörjad katalog som jag märkt “roligt”. Denna katalog har jag glömt att den existerade och det var en veritabel guldgruva av anledningar att inte fortsätta städa bokmärkesmappen. Jag ska inte trötta ut er med alla enstaka konstiga grejer, utan gå rakt på den site som har uppehållit mig nu i närmare en timma.

Ni har alla landat på siter som ni haft åsikter om, som väckt olika känslor men kanske inte fått utlopp för. Netdisaster är fantastiskt bra när man behöver ge utlopp för sina känslor om en specifik plats på nätet. Den skadar ingen, och ger upphov till enorma skrattsalvor om man är lika barnslig som jag är.

Du kopierar in länkadressen och sedan väljer du hur netdisaster ska behandla sidan. Om du gillar den, varför inte strö blommor över den? Om du tycker siten är usel, så kan du välja mellan massor av olika alternativ. Varför inte skicka ut hunden att bajsa på ett riktigt dumt förslag från justitiedepartementet. Eller kräkas på åsikterna om utbrändhet.

Min brist på mognad lyser igenom här – men när jag får plocka fram pistolen och skjuta ner en riktigt skitartikel, så känner jag stor tillfredsställelse. (Håll musen över pistolen i underkanten, sikta genom att dra musen tills du får en röd laserpunkt och skjut.) Det är nog det bästa sättet att bli av med cyberrelaterade aggressioner man kan hitta.

Netdisaster innehåller alla möjliga sätt att vandalisera en site med – och de fyller på med lite nya varianter emellanåt. Välj mellan att låta Guds finger skjuta blixtar över en sida som är osedvanligt dum, ta fram den virtuella damsugaren som suger upp all oväsentlig text eller varför inte låta ett gäng dinosaurier trampa ner reaktionära åsikter.

Ha så kul!

Disclaimer: Inga människor eller djur blev skadade i processen. Alla artiklarna, inklusive de i SvD om utbrändhet och om sexköp finns fortfarande kvar i oskadat skick.
[ratings]

Andra bloggar om: , , , , , , ,