Så gott som dagligen slösar jag bort tid på att läsa om saker som jag skiter fullständigt i. Det syns emellanåt i rubriken, men lik förbaskat klickar jag. Oftast är det “nyheter” om nöjesvärlden, kändisar osv.

Alba har herpes. Helt ointressant. Varför i hela världen klickar jag på länken, när jag ser i rubriken att det är helt ovidkommande för mig? Vem fanken är Chippen? Och varför skulle hans oklippta gräsmatta ha någon som helst betydelse för mig? Och jag är inte säker på att jag vill veta att världens smak när det gäller kvinnlig fägring. För om Linda Rosing anses vara sexigast av alla kvinnor, har jag lite gemensamt med resten av jordens befolkning.

Man kan undra vad det är för krafter som besitter mitt klickande när jag surfar runt. När jag själv klickar på något som jag VET kommer att vara fullständigt ointressant – har jag ingen att skylla på. I de fall tidningarna lyckas “luras” genom att lyckas göra en rubrik bra mycket mer intressant än vad innehållet visade sig vara, då kan jag ventilera bort lite av frustrationen och när tidningarna gör direkt fel, ibland, kan man till och med få ett gott skratt:

Man undrar om den där Bengt Johansson försökte ta SM-guld i mackor.

Var lite osäker på om jag skulle slänga upp den här. En tragisk händelse felaktigt kopplat som rubrik till kräftpremiären kanske inte var så lyckat… men här är den i alla fall.

Andra bloggar om: , , , ,