Leif GW Persson skriver ganska roligt och insiktsfullt om dramat i författarvärlden som sparkat igång en “gubbkönsdebatt”, och vad mig anbelangar är allt förlåtet. Han har en poäng att man i debatten blir “talesman” för en grupp, inbillad eller verklig, när man uttalar sig. Det är inte utan att man som kvinna känner igen det – vet inte hur många gånger man fått bemöta “ni kvinnor”-argumentet. Även om det måste finnas utrymme för “representationsdebatt” så vore det fint om man kunde få representera sig själv endast, emellanåt, särskilt när man yttrar personliga åsikter. Himla kul av Camilla Läckberg att skänka en prenumeration av Min Häst till honom, måste jag säga! Snyggt jobbat, Leif och Camilla – ironiskt nog representerar ni båda det bästa av era “grupper”!

•••

För många år sedan var jag god vän med en kille som arbetade som dörrvakt. Jobbet ledde så småningom till att han hamnade på fel sida om lagen och trots försök att bryta sig loss, hamnade han bara djupare i skiten. Jag tänker ofta på vad han sa när han hade jobbat några år i några prominenta dörrar: “Man hatar människor, till slut”. Får anledning att fundera på det igen när jag läser i SvD om de tre som blev misshandlade av sju dörrvakter. Nog bryter vi svenska helgfyllerister ner dörrvakternas tålamod, men varför får de jobba kvar så länge utan någon form av psykvård? Och varför utreds inte händelser av den karaktären som alla andra brott? Finns det risk att poliser efter långvarig exponering börjar hata helgmänniskor också, månne?

•••

Läste härom dagen om Pearl Jam som efter en streamad livekonsert konstaterat att de blivit censurerade. AT&T som var ansvariga, bad om ursäkt och sa att det råkat bli lite fel, just under det där talet där Eddie Vedder inte var nådig mot president Bush. Nu visar det sig att det “råkat” bli fel under andra live-streamningar som AT&T hanterat. En intressant utveckling – ingen vill framstå som censurivrare, men känner ändå behovet att göra det – så varför inte sätta någon som gör lite “misstag”, när det behövs?

•••

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,