Det diskuteras fildelning och upphovsrätt lite varstans i dagarna – till exempel drar Jan Trost lite för mig förvånande slutsatser efter att ha läst resonemanget, blogge kommenterar detta bra. På Mats Johanssons (m) blogg kan man läsa ett debattinlägg han författat tillsammans med Ulrika Karlsson (m) angående upphovsrätt och fått publicerad i Dagens Industri.

Artikeln får, trots att Mats Johansson och medskribent blandat ihop äganderätt med upphovsrätt redan i första paragrafen, stoltsera på moderaternas hemsida – framsidan länkar till och med.

Karl Sigfrid (m) däremot, som till skillnad från duon i DI skrev kunnigt, är inte ens länkad på parti-siten.

Det kan väl hända att jag är lite otålig – jag har ju flera års kunskap och erfarenhet i försprång mot de flesta av våra politiker när det gäller de här ämnena. Men jag tycker det är anmärkningsvärt att något så kunnigt och genomtänkt som Karl Sigfrid skrev, ignoreras fullständigt.

Istället ska vi läsa taffliga inlägg från Mats Johansson et al, där direkta felaktigheter blandas med mytbildning. Till exempel – vilka är de där människorna som tjänar oerhörda pengar på fildelning? Var finns de någonstans?

Likt Kentaurer finns nog inte de där personerna. Det skapas istället dylika amsagor för att hålla en döende industri under armarna, och i längden kanske värre ändå – för att etablera och motivera överstatlig kontroll i privat kommunikation.

Antingen tror verkligen dessa människor att vi är idioter som inte innehar någon kunskap. Eller så är de själva idioter som inte innehar kunskaper och inte förstår bättre. Man får väl singla slant om vilket som är värst.

Nä, tacka vet jag Hallands Nyheters ledare.

Läs också Free the Mind

Andra bloggar om: , , , ,