Suprnovas räknare gick precis ned till noll (ett par gånger plus några minuter, till och med) och nu är siten uppe! Jorden skakade inte, och vad jag vet orsakade händelsen inga större problem. Som till exempel Windows säkerhetsuppdatering gjorde, och nästan lyckades stänga ner Skype på kuppen.

Det har nog jobbats hårt bakom kulisserna och som brukligt i sådana situationer minskat syretillflöde till hjärnan, som spetsat till sinnet för humorn – åtminstone om texten tillsammans med nedräkningen på Suprnovas framsida var något att döma efter:

(soon we will return with suprnova.org – the number 1 site in the world for waffle recipes. how do you like yours? with chocolate? syrup? ice cream? maybe plain?! we have all the pictures of waffles you will ever need. and we will have the biggest waffle forum in the world! all for you waffle-people. waffles! WAFFLES!)

Första veckorna ska tydligen ägnas åt testning av siten, där alla som vill kan vara med och hjälpa till. Men det ser lovande ut.

Jag kan i dagsläget inte hitta vilka trackers det är som indexeras av siten, eller hur det funkar rent generellt. (Fick lite déja vu – en del trackers “snackar” inte med suprnova, och lämnar ingen information på hur många peers det är på vissa filer.) Ingen designerad plats för uppladdning av torrentfiler ännu heller, vad jag kan se. En basal indexeringssite, med andra ord, med lite snålt tilltagna under-genrer som nog gör att den till att börja med lämpar sig bäst för sökning av filer man medvetet letar efter.

Basal och basal, förresten, i skrivande stund har Suprnova 1.046.783 torrents från 26.870 trackers med en totalsumma av 19.024.322 användare inkopplade, 10.010.620 som har hela filen plus 9.013.702 som håller på att ladda ner… Det är nästan så man börjar förstå musikindustrins tankegångar “om varje användare ändå var en dollar eller två….”

Har hört något rykte om att det ska dyka upp någon form av funktion där man ska kunna koppla upp mot en torrent via siten, utan speciell klient installerad. Kanske bara ett rykte, men det ska bli spännande att se vad som händer med siten framöver.

Välkomstmeddelandet man möts av på fildelningssidan, avslutas i sann, kaxig The Pirate Bay-anda:

This is how it works. Whatever you sink, we build back up. Whomever you sue, ten new pirates are recruited. Wherever you go, we are already ahead of you. You are the past and the forgotten, we are the internet and the future.

y’arr!

Radiostationen på Suprnova kommer att intervjua brokep (en av The Pirate Bay-killarna) och sloncek (grundaren av Suprnova) i morgon kväll (onsdag) kl 22.00 om ni är intresserade av att lyssna.

Andra bloggar om: , , , ,