Intressant att läsa om svenska folkets förfall, skulle alkohol säljas fritt i butiker. Personligen undrar jag hur andra länder klarat sig ifrån detta problem? Men i utlandet kanske de skiter i det – de kanske anser att det är upp till var och ens ansvar, vem vet. Vi hanterar det i vart fall inte. (Obs, lite ironi där!)

* * *

Vidderna sitter tydligen kvar i svensken trots att vi flyttat in i mer tätbebyggda områden. Inte höras och inte synas – inte undra på att vi skulle supa ihjäl oss vore alkohol inom bekvämligt räckhåll och till himla bra priser(?)…

* * *

Allofmp3.com vädrar morgonluft, och ska efter sitt frikännande i rysk domstol dra igång siten igen, vad det verkar istället för att supa ner sig på vodka. Men man kanske måste skynda sig på att shoppa loss där – eftersom lagarna förväntas ändras i början av nästa år. Det är inte bara här hemma som affärsmodeller ska hållas under armarna, trots att det aldrig skulle komma i fråga när det gällde Teko-industrierna.

* * *

Yahoo har blivit anmälda av en människorättsgrupp, för att de genom att lämna ut information till kinesiska myndigheter orsakat att en man blivit kastad i fängelse. Hoppas det blir fler sådana här rättegångar – det är dags att svenska riksdagsmän nyktrar till och förstår vad det är de säger när de vill lägga ansvar på internetoperatörer. Mänskliga rättigheter och rättssäkerhet måste tas på allvar, en gång för alla.

* * *

Pedofiljägarna lär vara berusade av makt i dag – Sloggis kampanj är nu nerstängd. Personligen tyckte jag att kampanjen var tämligen usel, men det var nog var för att jag inte var demografin. Inte hade jag en aning om att demografin var pedofiler dock. Vilken site ska stängas ner härnäst?

* * *

Jag undrar så smått vad för slags baksmälla vi kan förvänta oss av förslaget att extrema porrtidningar inte får finnas på fängelser? Vem bestämmer vad som är extremt, förresten?

Min mormor, som inte skräder på orden och är särskilt generad av sig, tyckte att det där med att “suga kuk” var ett synnerligen trist inslag i porrfilmskulturen och hade stora svårigheter att hitta bra porrfilmer till min morfar som inte innehöll det. (Hon ansåg att det var bra för deras sexliv att pigga upp honom med ett glas whiskey och en bra porrfilm.) Är det hennes standard som gäller, månne?

Var det inte så att den kommersiella porren höll våldtäcktsstatistiken i schack, förresten? Nåja, om någon påstår att det är “vetenskapligt” så börjar jag garva, helt enkelt. Detta är bara hämnd och förnedringspsykologi – nog så upphetsande för vissa. Snart är det okej med stupstock på torget igen.

* * *

Kan nån gissa röda tråden i ovanstående?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Eftersom jag länkar till DN – så uppmuntrar jag samtliga läsare som klickat in till min blogg därifrån, att ta sig till Isabella Lunds blogg och läsa också.