Det ryktas att ett manuskript cirkulerar – där Ferris Bueller tar ledigt en dag lagom till sin fyrtioårsdag. Ni kommer ihåg filmen – ooh yeeaaaah… en av de få college-filmer från 80-talet som överlevde tidens tand, och som nya generationer hittat till.

* * *

Ett annat ganska kul “what if”, förresten – är Al Gores bidrag i Saturday Night Live, där han har den goda smaken att göra sig rolig över både sig själv och Bush. Och “El Presidente” Schwarzenegger…

* * *

Jag såg Yvonne Skattberg på Mosebacke i “En liten jävla krogshow” (tror jag den hette) för ett par år sedan. Skitrolig brutta – och jätteroligt att hon fått pris som årets kvinnliga komiker! Henrik Schyffert vann som bästa manliga – och någon filmade tacktalet som han la upp på sin blogg. Där man får en liten ledtråd om varför det inte stod så mycket om priset han fick i DN men är med på bild i SvD  i alla fall. I talet går han dessutom igenom svenska (manliga) standup-eliten med motorsåg. Skitkul, helt enkelt!

* * *

Jim Carrey har lagt upp en filmvädjan på YouTube – inte rolig men inte minst väldigt viktig. Aung San Suu Kyi som suttit i husarrest i Burma sedan 1989, är föremålet för hans vädjan.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,