Jag fattar ingenting. Man får ha sex när man fyllt femton – men inte sexualiseras förrän man fyllt arton? Enligt den senaste veckan, får inte ens de som är över arton sexualiseras heller – sloggi har inte hunnit försvinna från närminnet. Jag får inte ihop det.

Oscar Swartz, som säger sig ha varit kille (underbart att få ett skrattanfall mitt i allt elände), har orkat läsa igenom den 400+ sidor långa barnporrutredningen, har skrivit ner några initiala reaktioner. Mina reaktioner är något annorlunda, om än jag drar ungefär samma slutsats av sexualfientlighet.

Det är inte internet som sexualiserar, det är vi människor. Jag är säker på att inom en vecka efter att den första kameran lanserats, så togs det erotiska bilder så det stod härliga till. Innan kameran fanns skapades det till och med avbildningar av nakna män och kvinnor.

I det här kriget utnyttjar man någonting som jag dristar mig till att kalla en kvinnlig intränad reaktion. Jag avskyr generaliseringar – men det här är något som jag lagt märke till och funderat på. Vi kvinnor tenderar att inte “se” yngre män som sexuella varelser. Det är fult att tycka att en yngre man, och speciellt då en tonårig dito, på något vis är attraktiv. Mammazonen slås på på autopilot. Den där autopiloten slås på i allt högre utsträckning får man nog inse, och klättrar onekligen upp i åldrarna. Troligtvis för att man själv blir äldre.

Vi är inte mer moraliskt uppstående än män – men vi lär oss tidigt att inte kliva över ålderstaketet, och det har utsträckt sig till att även betyda förbjudet att TITTA över staketet.

Män som håller sig med yngre kvinnor är slemmon, till exempel. Jag har inte undgått denna drill. Många gånger har jag undrat varför har inte män den begränsning som vi kvinnor har? Svaret, som för många blir nästan löjligt lätt; män är svagare än kvinnor, och lite dumma i huvudet sådär.

Är det här fel? Som vanligt kan man inte se något i svart eller vitt – det finns ett oändligt antal nyanser att ta hänsyn till. Tantslem är inte kul. Men det är inte gubbslem heller och det VET gubbsen, men som statistiskt till skillnad från kvinnorna försöker ändå – våga, vinn eller försvinn.

Moraliskt finns det ingen anledning till nedvärdering av att bli kåt av en yngre förmåga, men att agera på den, är i princip varenda kvinna helt på det klara med absolut förbjudet. Nog finns det ett värde i att försöka hålla sig till sin egen liga och ha lite självinsikt.

Det är därför det kommer att bli skitlätt att dra igenom den här till synes onödiga lagändringen. Man tänker inte på att kåthet inte nödvändigtvis är något som leder till ett våldsuttryck. Kåthet är farligt, punkt slut, blir slutsatsen, vi har lärt oss sluta titta så nu är det tammefanken dags för männen att lära sig det också.

Vi människor kan inte bli betrodda på något vis – kvinnor ska trycka ner sin sexualitet annars går världen under. Män är dumma i huvudet och har inget förstånd, särskilt när de har stånd.

Vem fan vill skydda sexualbrottslingar, särskilt när brottet utförs mot barn? Inte jag – inte någon jag känner. Ändå ska kåthet indirekt göras brottsligt, som om det är anledningen till att en del inte fattar att man förgriper sig på en annan människa.

Jag kommer av någon anledning att tänka på en kompis till mig som sommarjobbade på Linkopia i Linköping på tidiga åttiotalet. Linkopia var ett företag man skickade sina filmer till, och som framkallade och skickade tillbaka dem. På företaget var det en strikt regel att man inte moraliserade över vad som fanns på bilderna man framkallade. Det förhindrade inte att rulle hamnade på anslagstavlan: Den 14-årige killen som efter konfirmationsbilderna beslutade sig för att ta de sista bilderna på sig själv – naken med stånd och vilt runkande.

Personalen fann det nog inte så upphetsande, som man fann kontrasten underhållande. Ett visst mått av igenkänning också – ibland är det förlösande att inse att man inte är den enda som “slösar tid” på orgasmer.

Detta skedde långt före vi började befolka internet.

Jag önskar att vi kvinnor kunde få njuta av dylik frihet. Att när vi onanerar så är det inte för att vi saknar en man och gör det i underhållningssyfte, för till exempel Expressens eller Aftonbladets läsare, utan för att vi vill ha orgasm. Att vår sexualitet är vår alldeles egna att göra vad vi vill med, utan att skämmas. Och framför allt, att inte ålägga hela världen ett sexualfientligt perspektiv för att vi inte lyckas frigöra oss själva.

Jag jobbar med detta. Jag jobbar med att tillåta mig att tycka att en yngre man är en goding. Jag tycker att flera ska göra det – istället för att förbjuda andra som redan uppnått denna frigörelse.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,