I Turkiet har man beslutat att censurera samtliga wordpressbloggar. Detta efter att någon använt verktyget för att kritisera en turkisk författare medelst ärekränkningar. Detta betyder att oavsett vad du bloggar om – använder du wordpress är du blockerad i Turkiet.

Windows Vistas inbyggda “piratsensor” fallerar, efter att en server packat ihop. Flera användare har därmed blivit utpekade som pirater, och får inte ladda ner programvaror de har betalat för.

Regeringar världen över har hackats, och hemliga inloggningsuppgifter från 100 olika länder har spridits över världen.

Icanns förhandlingar har strandat angående anonymitet bakom domännamn. Jag kan inte utläsa i artikeln vilka det är som förhandlar med vilka, det verkar vara något internt(?) – men upphovsrättsindustrin har länge velat få tillgång till uppgifter om vilka som äger siter, eftersom det skulle underlätta arbetet att jaga fildelningssiter. En inte helt oväsentlig detalj sätter käppar i hjulet, enligt artikeln på Idg – medborgare kan utsättas för “ofrivillig övervakning”.

Kul att se någon poängtera något jag själv försökt att påpeka ett antal gånger – kameror minskar inte brott. Tydligen kan en så enkel sak som belysning vara mycket mer effektivt. Och något man väl får se som självklart; att poliser synliga på platser som är drabbade av mycket brott hjälper mer.

Rasmus Fleischer på Copyriot påminner om att tiden gått ut och att på måndag är det dags för utredningen om internet Thomas Bodström drog igång att publiceras. Rasmus själv blev tydligen påmind för att media varit på honom för kommentarer.

På bloggen The Knight Shift kan man läsa om killen som är upphovsman till något Viacom använt utan lov. Genom att lägga upp en filmsnutt på YouTube med bitar av sitt arbete för att visa stolthet över något han skapat (även om han inte blev tillfrågad av Viacom om de fick använda hans arbete) fick han till sin förvåning ett brev med att han skulle sluta upp med det, att han bröt upphovsrätten. (Nyhet hittad via piratpartiets Anders Andersson.)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,