(Varning för postning rik på invektiv – känsliga ombedes läsa annorstädes.)

Jag blir så inni-helvete trött på all censuriver i det här landet, framför allt bland våra förtroendevalda. “Inget porrsurfande på regeringsdator” har DN rubricerat en artikel om hur 6000 datorer på regeringskansliet numer är censurerat med ett så kallat URL-filter.

Inget surfande på webbsidor med barnporr, rasism, våld eller annat olämpligt. Åtminstone inte från de cirka 6.000 datorer som ingår i regeringskansliets nätverk.

Då det utan tveka går att “sälja” att man i regeringskansliet inte ska surfa på barnporr(!) för allmänheten, så fastnar “eller annat olämpligt” för ögonen. Det går nog inte att uttrycka det mer abstrakt än så. “Någon” sitter på “någon plats” och bestämmer vad som är lämpligt och olämpligt. Tanken svindlar.

Jobbar man på regeringskansliet så finns det all anledning att informera sig om ALLT. Varför ska “någon annan” bestämma vad de anställda där ska informera sig om eller var? Att skylla på barnporr är fan-i-mig för jävligt!

Sitter det en sexualbrottsling i regeringskansliet ska den jäveln in i finkan – resten ska utan censur kunna informera sig om vad fan de vill och behöver.

Och vad är DN för jäkla tidning som låter detta uttryck passera hur som helst? Varför sätta en rubrik som går censurens ärenden istället för att ta tillfället i akt och vårda demokratin?

* * *

Uppdatering: Har skrivit en uppföljning, med mindre invektiv… 

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,