Den här veckan har visat sig full av oväntade händelser.

Mats Mikael Odenberg avgick som försvarsminister idag. (Svd, DN) De flesta av oss är nog ganska förvånade över detta. Han vill kunna se sig i spegeln, säger han, och det är hedervärt.

Jag blev som bekant lite grinig på honom för att han försökte smyga igenom FRA-förslaget under julhelgen förra året, och hetsen att dra igenom förslaget över huvud taget gjorde mig ju inte mindre ilsk. Förhoppningsvis är Sten Tolgfors mindre sugen på generell avlyssning av medborgare.

Mats Mikael, som planerar att tappa den vikt han lagt på sig under tiden i riksdagen (som jag antar inte var anledningen till spegelkommentaren), ska nog kanske undvika kaviar-banan – veckans andra stora otippade händelse.

Köpte in en tub till jobbet för att ha lite äckel-humor, men vi blev alla lite besvikna över att det faktiskt inte var äckligt. Det var gott – på något konstigt vänster. Syntetiskt smak av banan smakar inte som riktig banan, kom vi fram till, och kunde ursäkta varför vi förväntat oss något HELT annat och jätteäckligt.

Själv fick jag déja vu om när man satt som tonåring och fick en milkshake med banansmak att räcka hur länge som helst på McDonald’s… Jag var mycket bättre på att vända på slantarna som tonåring. Kanske för att jag inte hade några.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,