Ang Lee har gått med på att klippa bort sex- och våldsscener ur sin senaste film – som handlar om lust. Detta för den kinesiska marknaden. Det är inte sådär jättevanligt att en regissör går med på dylikt, att göra en film till något annat än planerat. Så nu kan även barn se denna film om lust…

Att sex säljer är ingen nyhet, och detta utnyttjas inte minst i virussammanhang. Tydligen har Skype problem med en språkkunnig mask som lovar erotiska bilder via chattprogrammet. Idg skriver om hur man undviker att bli smittad. Digitala kondomer, någon?


Porrindustrin har tydligen ruttnat på piratkopieringen av sina alster och ställer in siktet på bittorrent, till exempel. Det har snackats om ett porrindustrins motsvarighet till antipiratbyrå – “antipattbyrån”? – och idédiskussionen pågår som bäst om hur man ska svälta internet på porr. Lycka till med det.


Storleken har betydelse, och nu har EU godkänt att engelska mil och pints på puben inte behöver byta namn. Tanken är att alla EU-länder ska samlas kring det metriska systemet, en gång för alla, men eftersom britter hellre samlar sig kring en pint eller två får Storbritannien uppskov.


Att ljuga om storleken är inte ovanligt – och nu har bredbandsleverantörer äntligen sagt sig vara intresserade av att redovisa sanna uppgifter. Det är lite problematiskt – själva sladden är ju inte det enda som påverkar utförandet. Teknik, grad av fuktighet, vindhastighet och annat mystiskt kan sänka prestationen för den mest villiga av leverantörer.

Att gäspa är ett tecken på empati, har det visat sig. Själv är jag som mest empatisk på morgonen och således inte ointresserad. Bara så ni vet.

Andra bloggar om: , , , , , ,