Det är inte för att fånga “fega” jävlar som kommenterar anonymt online som det förordas förbud mot det — det är för att kunna avgöra om de förtjänar en anställning eller inte. Rätten att få vara anonym online är viktigare än någonsin och det syrrans blogg skriver om är bara ett bevis för det. Sen är det kanske sorgligt att man behöver vara anonym, men hellre tillåtas vara det än att tvingas att för tid och evighet hålla käften.

Idag har det demonstrerats mot den sittande regeringen, och aktionen drog tusentals människor enligt DN och SvD. Blogge redovisar en lista av förklaringar till varför folk är förbannade, eftersom regeringen verkar vara lite ovetande om hur diskussionerna går. Snällt av honom, tycker jag.

New York Times har beslutat sig för att sluta ta betalt för sina artiklar online. Annonsförsäljningen ökar snabbare än prenumerationstakten, tydligen.

Smileyn fyller 25 år. Symbolen som irriterar vissa och är oumbärlig för andra har funnits i hela tjugofem år. Enligt ett nättest, där man kan få reda på vilken smiley man är, är jag tydligen en :D Vad nu det innebär… Aftonbladet har en liten lista av emotikoner (som de också kallas) för de som missat hur de används, trots att det nu gått ett par dekader sen de började användas.

Andra bloggar om: , , , , , ,