När exploatering av barn hittas så här nära hemma, kan man hoppas att det ökar på allmänintresset och konsumenttrycket. För det vore trist om intresset stannar vid kriminella organisationer enbart. Faktum är ju att vi fodrat våra hem på barns bekostnad väldigt länge.

På jobbet snackar vi ibland om att vi gärna betalar några spänn mer för en produkt, för att veta att barn inte exploaterats. Det är en ny tidsålder som nalkas, där fler och fler konsumenter kräver socialt ansvar av industrier. Alla gör inte det än, men det blir mer och mer marknadsmässigt att sopa rent framför dörrar.

Lurig rubrik på DN — “Försvaret jagar datorspelare“. Jag nappade och var lite halvt upprörd redan när jag klickade på länken, bara för att konstatera att artikeln handlade om att ragga folk från Dreamhack till försvaret. Det sitter någon redigerare i DN-skrapan och garvar läppen av sig nu. Där fick jag och alla de där andra som letar efter “staten som orättvist jagar ungdomar” så vi teg.

Avdelning “sånt som emma går loss på” — man har eventuellt hittat grottor på Mars. Det skulle vara en bra förutsättning, om det är så att det stämmer, för livsformer.

En gammal polare till mig, Papa Bull, har drivit restaurang på söder ett tag, och blivit så populär att det nu skrivs om i SvD! Hur kul som helst och har ni vägarna förbi så passa på att titta in — hur bra ställe som helst utan att vara pretto.

En tjej som inte fått reklam i svenskan, men som förtjänar massor av uppmärksamhet ändå, är Agnes — vars bok nu finns att köpa. Hon har dessutom börjat skriva själv så smått i bloggen, och härom dagen rörde hon mig med att vilja att man skulle kunna trolla, så att när någon dör, kan man göra dem levande igen…

Kul spaning på deep|eds blogg — Jonas Morian bloggar om… ja, klicka här så får ni se själva! (Kanske mest roligt för de som bloggar själva, men vad tusan…)

En amerikansk student blev arresterad på en flygplats, för att polisen misstänkte att hennes konstverk (alt. maskeradkostymering) fick dem tro att hon bar på en bomb. Hon hade lindat fast ett kretskort med lite elkablar och hade text som “socket to me” skrivet i anslutning till det. Poliserna säger att hon har tur som lever idag, tack vare att hon var så lydig. (Hittat via piratliv.)

Andra bloggar om: , , , , ,