Om du inte visste det, så passar jag på att informera om att idag kommer människor över hela världen att manifestera sitt stöd för demonstranterna i Burma. Allt möjligt från att bära röd tröja till spontana och arrangerade demonstrationer.

Själv kommer jag försöka ta mig till Medborgarplatsen idag klockan 17.00, även om mitt enda vinröda klädesplagg råkar vara en halsduk. Kläderna är knappast det viktiga här dock. Hade önskat att jag kunde planera in lunchen (12.00) för att kolla in flashmobben på plattan också, men det lär inte gå ihop tidsmässigt.

De protesterande munkarna bär inga vapen och än så länge har Kinas intressen hållit tillbaka de värsta militära insatserna från juntan, vad det verkar. Vi är många, många som hoppas att inga fler liv ska gå till spillo och att situationen kommer att lösas i fredligast möjliga mån.

* * *

Andra bloggar om: , , ,