Uppdatering: Det verkar som om SvD håller på att göra om sin hemsida — vilket betyder att en del av länkarna fungerar lite si och så. Dessvärre inte något jag kan göra åt saken, mer än att uppdatera till nya länkar när de dyker upp/fungerar. Sidan blir säkert jättebra när den blir klar! :)

De modiga burmeserna trotsar militärjuntan ännu en dag. Det går inte att beskriva hur imponerad jag är av dessa obeväpnade människor, som inte ens har ordentliga skor på fötterna, och riskerar sina liv för att ge sitt land en chans till demokrati och frihet om än det nu verkar ganska hopplöst.

Den eviga frågan varför rika blir rikare och fattiga blir fattigare diskuteras här. I början finns en jämförelse som jag själv funderat på — om man har råd att köpa de där dyra, BRA stövlarna som håller i tio år tjänar man ju faktiskt på det, än om man köper billigt skit som håller en säsong. Efter tio år har man ironiskt nog lagt ut massor av mer pengar. Någon som inte haft några problem med ekonomin på ett tag, är Oprah. Hon har bergis massor av BRA stövlar i sin garderob!

Efter att ha tipsat DN om oegentligheter förlorade hon jobbet. Hon gjorde ett misstag när hon använde sin jobbtelefon eftersom arbetsgivaren kontrollerade vilka samtal hon hade ringt. Personligen har jag aldrig förstått varför det skulle vara en bra grej att ens arbetsplats pyntar ens telefonräkningar. Förutom det mer kortsiktiga att slippa betala själv. Priset känns lite si och så när ens liv ligger i någon annans händer.

Rent mjöl i påsen är som sagt subjektivt — du kan tycka att du själv gör rätt och inte bryter mot några lagar, men någon annan kanske inte gillar dig och dina val i livet. Inte minst när de som sitter i maktposition och som har tillgång till ditt digitala liv, själva inte alltid har rent mjöl i påsen.

Jag erkänner — jag tycker det känns jättekonstigt med politiska vildar. Men innan jag vet varför den möjligheten finns och borde(?) finnas tänker jag inte gå med på att det förbjuds. När politiker ropar på nya lagar för att skydda sin maktposition, drar jag öronen åt mig. Så (o)konsekvent är jag.

Francis Ford Coppola hade femton års digitalt arbete och personliga fotografier samlat på en hårddisk som blev stulen. Backup or die är ett gammalt uttryck som känns lika aktuellt i dag som för tio år sedan. Tror det var ett tag sedan jag gjorde det själv… *vet vad hon ska göra på söndag* Det är ju fanken också att man ska behöva betala “kassettskatt” för att göra backuper på sina egna grejer.

Det är inte utan anledning The Pirate Bay har jämförts med Google. Som sökmotor är man inte ansvarig för innehållet så där hur som helst. Men nu har en del fattat att man kan hitta upphovsrättsskyddat material på Google och detta diskuteras nu. Traditionellt så ger man sig ju inte på kapitalstarka grupperingar hur som helst, så det diskuteras “etiskt” ännu så länge. Det lär nog inte bli någon razzia på Googles serverhallar med andra ord.

Förresten måste nog undra vad man får för bitch status på Kumla om man åker in för fildelning. Måns Möller på scenen föreställer sig hur det skulle kunna vara.

Avdelning surrealistiskt men hur intressant och kul som helst: En skrivare som skriver ut prylar. Nog för att det låter lite twilight-zone osv, men det vore kanon att kunna skriva ut i 3D inbillar jag mig. Vad för slags material det utskrivna består i, greppar jag inte riktigt, men vad tusan! Klart jag ska ha en 3D-skrivare!

Kanske kan man skriva ut skor till burmeser och andra behövande…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,