Dessvärre ligger alla piratpartiets servrar nere under måndagen, och kommer troligen inte att bli åtgärdat förrän framåt kvällen. Ett okänt hårdvarufel påverkar både forum och site.

Fildelningssiten Demonoid har fått hotbrev från kanadensiska antipiratbyrån, CRIA, och omställning sker just nu för att blockera kanadensiska användare. Demonoid har mött vissa tekniska svårigheter, men planerar att vara uppe så fort alla tekniska detaljer har lösts.

På bloggen Free the Mind kan man läsa att det är sista dag för remissvaren för IPRED1 imorgon.

Det största orosmomentet med de förslag som lades fram var att antipiratorganisationerna skulle få i princip fri tillgång till ip-adresser och tillhörande personuppgifter från internetleverantörerna.

Sage Francis tillägnas en intressant artikel på Stockholms Fria skriven av Nils Jansson, musiker och spoken word-poet.

Samtalet söker sig in på frågor om vilken roll internet och fildelning spelar för musikartister och skivbolag i dag. Sage Francis förklarar att han anser sig lyckligt lottad som haft turen att få vara med i början av eran då utbudet av artister som spred sin musik via nätet var betydligt mer begränsat än vad det är i dag. Han kunde bygga upp en stor lyssnarkrets utan uppbackning av något stort skivbolag tack vare att han var tillräckligt bra på det han gjorde.

Andra bloggar om: , , , ,