Radiohead kommer om tio dagar ge ut sitt nya album “In Rainbows” själva. Där får de som laddar ner välja hur mycket de vill betala för nedladdningen. Man kan redan nu ladda ner den, tydligen ligger det en inbäddad kod som låser upp filen på datumet för den officiella releasen.

As for the price of the download, when it is added to your online ‘basket,’ a question mark pops up next to a blank space, linking to “It’s Up To You.” Clicking through this brings up “It’s Really Up To You.”

De säljer samtidigt en box au galore som gräver ett skapligt hål i plånkan, men låter onekligen prisvärd för samlarna. CDn, dubbelvinyl, plus en bonus CD med bildmedia och fler låtar.

Är det bara jag som tycker det är lite märkligt, förresten, att notisen från TT om Radioheads frihet från skivbolag, avslutas med att det underförstått bara är en tidsfråga tills de lommar tillbaka in i fållan? I vilket fall som helst, Radiohead visar inga tendenser till att bli medlem i någons stall, och ärligt talat så undrar jag om det är något detta fantastiska band behöver?

Hoppas bara att de inte stirrar sig blinda på för mycket DRM-iga lösningar, det har ju visat sig vara döden för musikindustrins egna säljsiter. (Med tanke på den inbäddade tidskoden.) Men nog tycker jag det verkar som om de är något på spåret här, helt klart.

Redan nu är siten helt nertyngd av all trafik som nyheten om releasen har genererat. Jonny, en av bandmedlemmarna som bloggar på siten — och var den som annonserade att den nya CD är på gång tidigare idag — låter meddela att de jobbar febrilt med att få lite sprutt på siten:

Just to let you know – mel called to say that w.a.s.t.e are working on the current gear-grinding at inrainbows.com….it’s getting busy in there – busier than they expected.

So if you please bear with us, it should get cleared out soon. I sound like a bouncer. Get behind the rope. No denim. Thanks for your patience with the site & interest in the record.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,