Vi människor har en viss förmåga att skapa problem där egentligen inga finns. Oscar Swartz skriver om sexualfientlighet som tar sig ganska underliga uttryck. Själv undrar jag varför det alltid måste gå ut på att mäns sexuella drifter är annorlunda än kvinnors. Sexualdrift är det som får jorden att snurra och populerar densamma. Men världens mest naturliga drift används som anledning till förtryck och skam.

Män har förresten numer all anledning att vårda sin sexualitet, men kanske inte på det vis lagstiftare vill få det till. Vi är snubblande nära ett läge där män snart måste gå till strid om sin rätt till erektion. Det är värt att kämpa för, för övrigt. Som kvinna samhällsuppfostrad till att inte bejaka sin sexualitet (det är viktigt att lära sig säga nej) hamnar man i jobbiga bryderier.

Beyonce Knowles som väl egentligen har talang som går längre än hennes galet sexiga exteriör, vägrar att uppträda i Malaysia. Ovanligt sätt att säga nej på; deras klädregler var för strikta för hennes smak, hennes sexighet är tätt sammanknuten med hennes varumärke. Har hon inte fattat att hon bara gör det för att tillfredsställa och glädja män, inte sig själv? Eller vänta nu, det här är ingen stor sak eftersom det gäller ett muslimskt land.

Prison Break är en TV-serie som är ganska populär. Säsong två tre har dragit igång i USA — men jag ska erkänna att själva storyn faktiskt är sekundär. De bara överkropparna på alla sexiga män som paraderar är ett ganska stort incentive. Männen i programmet finns inte till för mitt höga nöjes skull. Skämmes på mig.

För övrigt ska kanske tilläggas att jag är feminist, och gillar sex. Varför ställs alltid mäns och kvinnors sexualitet MOT varandra? Det är inte särskilt jämlikt. Vet inte om lagstiftning kan hjälpa oss att leva med varandra bättre. Men jag vet att så länge man separerar kvinnors och mäns sexualitet kommer det att vara problematiskt.

Jag har genom åren lärt mig säga nej — nu återstår det bara att lära mig säga ja.

Andra bloggar om: , , , , ,