Det var såklart varken något nytt eller oväntat att åklagare Roswall begärt ytterligare dispans för åtalet mot the Pirate Bay. Men nu har han åtminstone börjat ge tillbaka några av de servrar han suttit på i ett och ett halvt år till de som inte ens är inblandade i åtalet. Ni som är datorvana vet vad ett och ett halvt år innebär, förresten, så det lär nog vara en mer symbolisk handling än något som hjälper de som drabbats.

Åklagaren säger vidare att han ska vara färdig i november — men lägger till för säkerhets skull att han har fem år på sig om det kniper. Ganska uppseendeväckande bakdörr, om ni frågar mig. För övrigt är jag nyfiken på hur man beslagtar och lämnar tillbaka ett nätverk.

Är det någon mer än jag som är ruskigt nyfiken på de där “konfidentiella” bilderna som stulits från Spielbergs dator? Min fantasi jobbar på högvarv, ska erkännas!

Min fantasi förresten, ställde till med homoerotiska scener när jag läste rubriken “Cage fångade naken inkräktare”. Ganska ruskigt att hitta en naken snubbe hemma, men rubriken lämnar utrymme för humor. Ville bara säga att det inte är fel på mig. Nej då.

Artikeln blir för mig “var femte har lärt känna någon på jobbet”, när jag läser om undersökningen som tar upp människors sociala vanor online. Det självklara för mig är såklart inte så självklart för alla. En påminnelse om att vi ligger lite i otakt emellanåt.

Eftersom det “ruttna äpplet” Schulman nu sorterat bort sig själv ur fruktkorgen, tycker Martin Aagård att allt är frid och fröjd för utvecklingen av den litterära kvaliteten bland journalister… Tydligen har det varit ett problem att kritiskt granska bloggosfären, eftersom tidningarna själva hållt sig med bloggar, om jag fattar det han skriver rätt?

Porrindustrin har ju som bekant blivit inspirerade av antipiratlobbyn, och dragit igång sin egna verksamhet. Denna gång satsas krafterna mot gay-porr online. Med tanke på precis hur mycket porrindustrin utnyttjat fildelning för att prångla ut sina produkter, är det ganska skojigt och patetiskt på samma gång.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,