Det silas mygg och släpps igenom kameler: Tele2-s reklamfilm stoppades, där en schimpans användes. Tydligen är det djurplågeri. På något vis förlöjligas vår släkting, och eftersom den inte vet det gör det saken desto värre. Eller förlåt, djuret “löjliggörs” genom att visas upp i reklamfilm.

Det är mycket möjligt att det är så. Men vad innebär det för djurparker? Inte nog med att djuren “löjliggörs” för vår underhållnings skull, de ska göra det från kränkande små utrymmen så att vi kommer åt att titta riktigt nära.

Vårt släktskap med schimpanser syns inte minst i musikindustrin. Nu skakas det liv i konstlade manufakterade artister, för att prångla ut gammal skåpmat. Det här ÄR usel marknadsföring, men förvånansvärt nog inget som inspirerar till protester. (Gjorde jag mig skyldig till djurplågeri nu?)

Det hoppas jag däremot att den senaste helgalna fildelningsdomen i USA gör. Inspirerar till protester, alltså. Det finns inte en chans i världen att jag någonsin kommer att köpa så mycket som en låtjävel från dessa människor. Aldrig i helvete. Att skrämma folk till lydnad eftersom de har en produkt (CD-n) folk inte längre vill köpa i samma utsträckning som tidigare, är anmärkningsvärt.

Spice-girls, nerstängda communities och miljonböter. Inte mycket till CSR-tänkande i de där kretsarna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,