Fick se på slashdot att den brittiska motsvarigheten till Stim anmält de anställda på en bilverkstad för att lyssna på radio så högt att andra som passerar kan höra den. Det är alltså inte fråga om att de stör någon, utan för att licensavgifter borde betalas in om andra kan tillgodogöra sig radioutsändningen än de anställda. Expressen skriver om detta också — tydligen är det värt 2,6 miljoner.

Via slashdot fick jag dessutom reda på att det är möjligt att via en hjälm mäta “religiös eufori”. På Scientific America kan man läsa om hur man söker efter Gud i hjärnan. Kanske man kan ta och sätta en sån där hjälm på huvudet på några och mäta vidden av galenskaperna?

Amerikanska företag ställer krav på svensk lagstiftning, kan man läsa på Free the Mind. En resultatmässigt ganska uppseendeväckande sammanställning av turerna kring IPRED-lagstiftningen kan hittas på frendo.se, en kunskapsbank för övervakning och kontroll. Rick Falkvinge ger den amerikanska nöjesmaffian kostråd angående detta.

Det här är lite kinkigt att skriva om. En pedofil som dolt sin identitet på bilder, har avmaskerats och eftersöks nu av interpol. Anledningen till att jag tar upp det är för att jag undrar varför man både på svenskan och DN valde att sätta rubriken “Interpol visar bild på nät-pedofil”. Snubben är en sexualförbrytare, som jag är rätt hundra på att han varit med eller utan tillgång till internet, men såklart vars bilder hittats på nätet. Jag är överkänslig, erkänner, men börjar ruttna lite på de negativa konnotationerna till just nätet.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,