Noterade att twingly-länken på mina korta kommentarer till ungdomsvåldet tagits bort av DN. Ingen större skada skedd, men det vore nog lite småbra om fler vet om att det är DNs policy att faktiskt göra sådana här saker, sin ideologi till trots.

Vad den subjektiva anledningen till att kapa alla twingly-länkarna till de här artiklarna är denna gång, vet jag inte säkert. Tror nog inte att det är så illa som Jinge tror, som tippar på lite ful nepotism och tillsnyggning av nära och käras rykten.

Men illa nog att man försöker styra den allmänna opinionen och det offentliga samtalet genom att INTE delta i den. Detta säger jag för jag misstänker att anledningen kommer att låta ungefär som att man vill undvika hjälpa till att sprida de hot som tydligen florerar.

Ironiskt nog innebär det att man kapar kanalerna den opinion som ställs EMOT hot och våld.

Fler dårar har siktats, för övrigt — på Hardangervidda. Helt hysteriskt rolig historia om ett par antipirater som skulle kapa får de trodde tillhörde någon ur ett fildelarvänligt parti i Norge. De fårälskande antipiraterna misslyckades, men vidhåller att de ska polisanmäla De Venstre för sina åsikter.

En del kramar får, andra stryper Twingly. Man tar tillvara de medel som står en till buds för att tysta människors åsikter, helt enkelt. Både pirathatande fårkramare och beslutsansvarig på DN beter sig som riktiga jubelidioter emellanåt.

Det verkar inte slå sådär särskilt jättemånga att det är något galet i att över huvud taget VILJA förbjuda åsiktsyttringar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,