Så kan vi alla notera att Aftonbladet gör det igen. Listar sånt som är gratis online, men man måste betala för att få tillgång till artikeln. Att någon annan har gjort jobbet och lagt upp som tips fritt tillgängligt på diskussionsforum och bloggar runtomkring är jag övertygad om.

Karin Johansson på Expressen, som är från Rödeby, bekräftar det jag sagt. Saker och ting är inte så himla mycket värre än det varit de senaste dekaderna. Dessvärre, kanske man ska säga, eftersom det emellanåt får utlopp i regelrätta tragedier. Hennes artikel är tänkvärd och det var skönt att se en kärleksförklaring till Rödeby, insåg inte ens att det fanns ett behov av det förrän jag läste artikeln.

Lite skämmigt att erkänna det — men det finns ett visst underhållningsvärde i när människor går i offentlig polemik med varandra online. Stefan Olsson skriver om hur Ateism är inskränkthet (som om ateism vore en mänsklig egenskap) och Allotetrapolid svarar med att såga CS Lewis rejält (vars citat Stefan använde sig av för sitt resonemang).

Pseudogrälet mellan bimboboy och en av mina favvisar deep|ed är värd att nämnas också — även om det blir borderline skvaller. Eftersom jag själv inte hänger på facebook är det kul att höra om vad som händer där. Dyslesbisk har gjort ett skitroligt collage över hur det skulle se ut om Hitler et al hängde på facebook, förresten, missa inte det.

Etiken online är inte huggen i sten (som väl är kanske man ska säga?). Vad det innebär för journalistiken resoneras det om på IDG. I USA har det gått så långt att medborgare ses som en kunskapsresurs, ett slags medialt wikipediatänkande. Men det finns såklart baksidor också — falska påståenden online blir mer förekommande och publiceras dessutom i gammelmedia, eftersom tid inte tas i anspråk att kontrollera uppgifter.

Senaste opinionsundersökningen från sifo visar att det går dåligt för alliansen. Detta ska firas, tycker Nina Drakfors (s) och bjuder in till öppet hus om kd åker ut. Samtidigt skriver Göran Eriksson på SvD att riksbanken famlar efter tjänstevapnen eftersom Reinfeldts arbete för lägre produktivitet, för att undvika att människor blir utslagna på kuppen, verkar fungera lite för bra. Så det går både bra och dåligt, för alliansen då…?

Andra bloggar om: , , , , ,