Christian Engström skriver och undrar vad FRA ska med en superdator till. Frågorna han ställer är befogade. En som antagligen kan svara på det är Thomas Bodström. Den mannen vet och kan allt, kanske till och med den sköna konsten posering. Ibland undrar jag om han är en sådan där “pod”-människa, utbytt mot en superdator av sällan skådad rang. Var är off-knappen?

Ingen har väl missat “hackerkriget” som pågår, antar jag. Sitic manar till lugn i förhoppning om att kriget inte ska eskalera. Det skulle jag nog jag också om jag hade den auktoriteten (har någon det, förresten?), på sätt och vis, men måste nog konstatera att om man ska föra krig någonstans är det väl bäst online. Jag väljer en smart nörd framför en smart bomb alla gånger. Frågan är såklart om någotdera verkligen är SMART, men Bodström kan ju inte vara överallt även om han försöker… eller?

Kul present för de som vaktar sin positionering — ringen som uppdaterar antalet träffar i google på sitt namn. Såvida du inte har ett vanligt namn, som undertecknad, i vilket fall man får tokmycket träffar på sökmaskinen. *infoga något om bases här*

Apropå bases, har du tio minuter över så bjuder Mattias Lönnqvist på lite nostalgi i sin blogg, förresten.

Avslutar med lite digitala vardagshjältar: Dagens tuffing måste vara Buddy Jesus på bloggen Caught in the Act som tagit steget och anmält Microsoft till Konkurrensverket. I Holland har dessutom arga konsumenter startat en kampanj som går ut på att bojkotta Windows Vista. Goliat lär väl inte bry sig sådär jättemycket, men kul är det att läsa om hur Ubuntu plockar marknadsandelar, systemet som väcker känslor enligt IDG.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,