För att göra en lång historia kort — Johanna Parrika Altensted, journalist, hotade Isabella Lund, före detta prosituerad — Isabella hoppade av onlinedebatten efter hotet — men den påföljande ilskan i bloggosfären gjorde att JPA i sin tur kände sig hotad så hon raderade sina inlägg. Isabella kom så småningom tillbaka och manade till lugn — vilket nog de flesta höll sig till, och hade nog gjort utan att blivit ombedda faktiskt.

Enligt JPAs utsago ringde och sms;ade folk till henne och framförde diverse hot. Jävligt beklagligt och riktigt obehagligt — så inte sådär jättesvårt att känna empati för. Så ingen idé att jaga henne, anser jag, även om jag använt henne som exempel för trender i samhället när det gäller internet sen dess.

Nu slår ironin kullerbyttor — hon har ringt hem till deep|ed och hans fru. Dessutom försökt att hota igen, men konstaterat att han inte är så “lättskrämd”, fast hans familj blev naturligtvis oroliga. Hon provocerades av att deep|ed blivit tillfrågad om affären, och citerad i en artikel där hon inte på något vis schavotterats, för övrigt, utan istället fick en dos sympati.

Jag förstår inte vad hon anser sig uppnå med att ständigt blanda in familjemedlemmar. Sist var det studiomannens hustru som fick sig en släng av sleven, exempelvis, och det gick inte särskilt många förbi att hon ansåg att Isabellas barn inte förtjänade samma respekt som andras.

Det är inte utan att jag får lite samma associationer som Blogge. Tragiskt, är väl egentligen ordet som beskriver hela den här historien som inspirerat Joshua_Tree att utnämna henne till veckans plattnacke.

Så då är cirkusen igång igen — det var/är synd om JPA men just precis nu har jag svårt att bestämma mig för exakt vad det är synd om henne för.

* * *

Uppdaterat: länk.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,