Jag blir alltid fundersam när jag läser uttalanden som “vi tar beslut när vi hittat en väg som alla kan ställa sig bakom”. Under vissa omständigheter kan det ju vara bra — men när det gäller biocensur känns det konstigt. Kan man liksom ha bara “lite” censur…? (Ja, jag vet, en del anser faktiskt det.) Nu har i alla fall Gunnel Arrbäck ersatts som anser censur i filmer för vuxna är en förlegad tanke, tills den där underförstådda kompromissen som ska “passa alla” hittas på.

Malmö Redhawks blir jämförda med Burma i en artikel på Expressen. Anledningen är att idrottsföreningen försökte förbjuda en bloggare, som även är sekreterare i fan-klubben, att uttrycka sina åsikter som han själv ville. Bloggaren , Johan Svensson, vill helst inte bråka mer och verkar acceptera att tona ner.

Johanna Nylander skriver bra om äktenskapsbalken och bråket om den reaktionära annonskampanjen för förlegad familjesyn. För visst är det så att även “fel” åsikter måste få vädras, precis som Nikke Index skriver. Det är bra att det syns att det behövs protesteras mot och diskuteras, även om en del inte skulle dra sig för att kissa på bevisen. Att göra det skulle väl kanske inte se så snyggt ut, men som väl är kan man fortfarande säga ett och annat i den vägen.

Besläktat (i min värld) är historien om porrtidningarna som beslagtogs på Salbergaanstalten — JK säger att det var riktigt att göra det.

Svenska och turkiska hackare som inte ser sig föranledda att vårda någon form av yttrandefrihet får på tafsen av Sitic. Myndigheten (som jag ska erkänna jag aldrig hört talas om tidigare) befarar att hela situationen kommer att eskalera ytterligare. Av någon anledning får jag associationen till den där politikern som ville att alla skulle ställa sig upp och sjunga “Give peace a chance” tillsammans. Personligen har jag lagt märke till att tidsuppfattningen online är lite annorlunda mot det verkliga livet — man tröttnar bra mycket fortare på det än man kan tro. Trettioåriga kriget skulle ha tagit ungefär tre veckor online, tippar jag.


Andra bloggar om: , , , , , , ,